Dyrevelferd, Griseindustrien, Kjøttindustrien, Norsk landbruk

De glemte dyrene er ikke lenger glemt

Det har vært et overveldende døgn. Jeg er så glad for å se hvor godt dokumentaren “Griseindustriens hemmeligheter” ble tatt i mot. Maken til engasjement skal man lete lenge etter. Takk til alle som reagerer og engasjerer seg! Dette viser at Norges befolkning er svært opptatt av dyrevelferd. Det vi så i dokumentaren står ikke i samsvar med den moralske overbevisningen vi har om hvordan dyr burde behandles.

Først av alt blir jeg så glad og rørt på vegne av grisene, som altfor lenge har vært skjult og glemt. For hvordan skal vi kunne tenke på dem og vite hvor mye de lider, hvis vi aldri får se dem og livene de faktisk lever? Kjøttindustrien har over altfor lang tid fått diktere fremstillingen av hvordan dyrene behandles i norsk landbruk. Det er viktig å huske på at det er snakk om en milliardindustri som har store økonomiske interesser i å fremstille dyrenes levekår på en bestemt måte. For lidelse selger ikke!

Skjermbilde fra dokumentaren “Griseindustriens hemmeligheter”/Piraya film

Kjøttindustrien forsøker nå desperat å opprettholde illusjonen av at de har så god dyrevelferd. Dette viser at dokumentaren har stor påvirkning. De er tydeligvis redde for hvilke konsekvenser dette vil få. Jeg vil nå fokusere på å imøtegå deres kommentarer, og oppfordrer samtidig flere til å engasjere seg. Skriv kronikker, del innlegg, del filmen og snakk om dyrene. Ikke la kjøttindustrien få spore av debatten. Ikke la grisene bli glemt på nytt!

PS. Det blir stadig gjort forsøk på å stenge min Instagram og facebook-side.

Previous Post Next Post

You Might Also Like